3 Aralık 2020 Perşembe

Saray Helvası Tarifi

 

Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ+2 kaşık eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Saray Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Unu çok kısık ateşte 20-25 dk kavrulalım.
  2. Yağı ilave ederek biraz daha kavuralım.
  3. Pudra şekeri ve vanilya ile 3 dk kadar kavurup bekletmeden yağlı kağıt serili borcam yada tepsiye bastıralım.
  4. Öncesinde kaşıkla daha sonra bir bardak yardımıyla.
  5. 3-4 saat dinlendikten sonra afiyetle servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder