9 Aralık 2020 Çarşamba

Sebzeli Kremalı Tavuklu Spaghetti Tarifi

 

Spaghetti Tarifi İçin Malzemeler

Spaghetti için:

  • 1 spaghetti
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Tavuklu sebze:

  • 100 gram tavuk bos et
  • 1 yeşil biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı sos:

  • Yarım paket krema
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük dis rendelenmiş sarımsak
  • Çok az kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Sebzeli Kremalı Tavuklu Spaghetti Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuk haşlanır ( 1 kere suyu atılır yeniden haşlanır).
  2. Haşlanan tavuk küp küp doğranır.
  3. Tencerede sebzeler ve soğan sıvı yağda öldürülür.
  4. Öldürüldükden sonra tavuk, kara biber ve tuz ve eklenerek kısık ateşte pişirilir.
  5. Spaghetti için suya sıvı yağ ve tuz ilave edilerek spaghheti eklenir.
  6. Spaghetti pisdikden sonra 5-10 dakika altı kapatılarak suda bekletilir.
  7. Süzülen spaghettiye önce sebzeler, daha sonra kremalı sos ilave edilerek 5 dakika beraber kısık atesde kavrulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder