9 Aralık 2020 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 ortaboy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • 2 domates
  • Sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi ince ince dilimleyelim.
  2. Diğer taraftan önce kıymamızı 2 kaşık sıvı yağla kavuralım.
  3. Küçük küçük doğradığınız soğanımızda ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de kavurup baharatlarımızı ekleyelim.
  5. Kıyma harcı pişince ocağın altını kapatalım.
  6. Patateslerimizi bol kızgın yağ da kızartıp tabağın altına patatesleri üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu onun üzerine kıyma harcımızı koyalım en üstüne de ince ince kıydığımız maydanozlarımız koyalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder