Sıkma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı beyaz un
- 2 su bardağı buğday unu
- Yarım somun ekmeği
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar ılık su
Sıkma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle somun ekmeği ıslatılır.
- Üzerine maya, tuz, şeker eklenir ve karıştırılır.
- Somun ekmeği biraz şiştikten sonra un ilave edilir.
- Kulak memesinden daha yumuşak hamur elde edilir. 40 dk mayalanır.
- Mayalandıktan sonra küçük küçük bezeler alınıp oklova ile açılıp tavada arkalı önlü pişirilir. Sıcak servis edilir.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder