8 Aralık 2020 Salı

Sıkma Tarifi

 

Sıkma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı beyaz un
  • 2 su bardağı buğday unu
  • Yarım somun ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar ılık su

Sıkma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle somun ekmeği ıslatılır.
  2. Üzerine maya, tuz, şeker eklenir ve karıştırılır.
  3. Somun ekmeği biraz şiştikten sonra un ilave edilir.
  4. Kulak memesinden daha yumuşak hamur elde edilir. 40 dk mayalanır.
  5. Mayalandıktan sonra küçük küçük bezeler alınıp oklova ile  açılıp tavada arkalı önlü pişirilir. Sıcak servis edilir.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder