8 Aralık 2020 Salı

Porsiyonluk Meyveli Tart Tarifi

 

Porsiyonluk Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • Vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç kreması için ;

  • Droetkerturkiye in pişirilmeyen hazır kremasını (kullandım vaktiniz varsa evde de güzel bir krema yapabilirsiniz)
  • Karışık meyveler

Porsiyonluk Meyveli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeyi karıştırın güzel bir hamur elde edelim, oldukça yumuşak bir hamur oluyor.
  2. Yarım saate yakın buzdolabında dinlendirelim.
  3. Yağladığınız tart kalıplarına mandalina büyüklüğünde parçalar koyup, elinizle her yere eşit olacak şekilde yayın.
  4. Kabarmaması için çatalla zeminine delikler açın.
  5. Önceden ısıtılmış180 derecelik  fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  6. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  7. Üstü için, elma, mandalina ve kivi çeşitlendirmek size kalmış ceviz, fındık sevdiğiniz her şey olur.
  8. En üste de yine @droetkerturkiye in tart jölesini sürdüm tarifi uygulayarak.
  9. Meyveleri parlatsın daha şık dursun diye.
  10. Jöleniz yoksa nişasta, su ve şeker karışımı aynı işi görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder