Porsiyonluk Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gr tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çimdik tuz
- Vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç kreması için ;
- Droetkerturkiye in pişirilmeyen hazır kremasını (kullandım vaktiniz varsa evde de güzel bir krema yapabilirsiniz)
- Karışık meyveler
Porsiyonluk Meyveli Tart Tarifi Yapılışı
- Malzemeyi karıştırın güzel bir hamur elde edelim, oldukça yumuşak bir hamur oluyor.
- Yarım saate yakın buzdolabında dinlendirelim.
- Yağladığınız tart kalıplarına mandalina büyüklüğünde parçalar koyup, elinizle her yere eşit olacak şekilde yayın.
- Kabarmaması için çatalla zeminine delikler açın.
- Önceden ısıtılmış180 derecelik fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
- Üstü için, elma, mandalina ve kivi çeşitlendirmek size kalmış ceviz, fındık sevdiğiniz her şey olur.
- En üste de yine @droetkerturkiye in tart jölesini sürdüm tarifi uygulayarak.
- Meyveleri parlatsın daha şık dursun diye.
- Jöleniz yoksa nişasta, su ve şeker karışımı aynı işi görüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder