Tam Buğday Unlu Dereotlu Patates Dolgulu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için gerekli malzemeler
- 2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı tam buğday unu
Patates iç harcı
- 1 adet orta boy patates
- 1 küçük soğan
- Domates/biber salça
- Tuz, karabiber
Tam Buğday Unlu Dereotlu Patates Dolgulu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabı içerisine 2 yumurtadan 1 sarıyı daha sonra üzerine sürmek için ayırıp, yumurtaları kabın içerisine alalım.
- Yoğurt, zeytin yağ, dereotu ve tuzu koyup karıştıralım.
- Bir elek yardımı ile un ve kabartma tozunu ekleyelim ve hamuru yoğuralım.
- İç harcı hazırlarken 2 yemek kaşığı zeytin yağda soğanı soteleyip salça ile kavuralım.
- Patates ve soğanı bir kapta çatal veya ezici yardımı ile ezelim ve arzu ettiğimiz baharatları ilave edelim.
- Son olarak avcumuzu içerisinde açtığımız hamura iç harcı ekleyip kenarlarını kapatalım ve poğaçaların üzerine yumurtayı sürüp çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika pişirdiğimizde hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder