2 Aralık 2020 Çarşamba

Tam Buğday Unlu Dereotlu Patates Dolgulu Poğaça Tarifi

 

Tam Buğday Unlu Dereotlu Patates Dolgulu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için gerekli malzemeler

  • 2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı tam buğday unu

Patates iç harcı

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 küçük soğan
  • Domates/biber salça
  • Tuz, karabiber

Tam Buğday Unlu Dereotlu Patates Dolgulu Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Yoğurma kabı içerisine 2 yumurtadan 1 sarıyı daha sonra üzerine sürmek için ayırıp, yumurtaları kabın içerisine alalım.
  2. Yoğurt, zeytin yağ, dereotu ve tuzu koyup karıştıralım.
  3. Bir elek yardımı ile un ve kabartma tozunu ekleyelim ve hamuru yoğuralım.
  4. İç harcı hazırlarken 2 yemek kaşığı zeytin yağda soğanı soteleyip salça ile kavuralım.
  5. Patates ve soğanı bir kapta çatal veya ezici yardımı ile ezelim ve arzu ettiğimiz baharatları ilave edelim.
  6. Son olarak avcumuzu içerisinde açtığımız hamura iç harcı ekleyip kenarlarını kapatalım ve poğaçaların üzerine yumurtayı sürüp çörek otu serpelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika pişirdiğimizde hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder