9 Aralık 2020 Çarşamba

Tane Tane Pilav (Herkesin Yapabileceği Şekilde) Tarifi

 

Tane Tane Pilav (Herkesin Yapabileceği Şekilde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin / tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kadar arpa / tel şehriye
  • 2 su bardağı su (şehriye için biraz daha ekleyebilirsiniz.)
  • Yarım tavuk / et bulyon

Tane Tane Pilav (Herkesin Yapabileceği Şekilde) Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci önceden sıcak su ile bekletirseniz daha güzel oluyor fakat aceleniz varsa iyice yıkadığınızdan emin olun.
  2. Daha sonra tencere seçimi derseniz granit öneriyorum.
  3. Yağları tencereye alalım altını açalım ve şehriyeleri ekleyelim.
  4. Rengi değişene kadar kavuralım. Kahverengi olduğunda pirinci ekleyelim.
  5. Karıştıralım ben osmancık ya da baldo pirinç kullanıyorum pirinç seçimi çok önemli bence her pirincin su tutma kapasitesi de değişiyor.
  6. Suyu eklemeye geldi sıra. Bulyon kullanacaksanız su içinde eriterek kullanınız.
  7. Tuzunu ve suyunu ekledikten sonra kapağını kapatıp altını kısıyoruz.
  8. Altını kapatmadan önce havlu kâğıt koyabilirsiniz.

Ve hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder