Tane Tane Pilav (Herkesin Yapabileceği Şekilde) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin / tereyağ
- 2 yemek kaşığı kadar arpa / tel şehriye
- 2 su bardağı su (şehriye için biraz daha ekleyebilirsiniz.)
- Yarım tavuk / et bulyon
Tane Tane Pilav (Herkesin Yapabileceği Şekilde) Tarifi Yapılışı
- Pirinci önceden sıcak su ile bekletirseniz daha güzel oluyor fakat aceleniz varsa iyice yıkadığınızdan emin olun.
- Daha sonra tencere seçimi derseniz granit öneriyorum.
- Yağları tencereye alalım altını açalım ve şehriyeleri ekleyelim.
- Rengi değişene kadar kavuralım. Kahverengi olduğunda pirinci ekleyelim.
- Karıştıralım ben osmancık ya da baldo pirinç kullanıyorum pirinç seçimi çok önemli bence her pirincin su tutma kapasitesi de değişiyor.
- Suyu eklemeye geldi sıra. Bulyon kullanacaksanız su içinde eriterek kullanınız.
- Tuzunu ve suyunu ekledikten sonra kapağını kapatıp altını kısıyoruz.
- Altını kapatmadan önce havlu kâğıt koyabilirsiniz.
Ve hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder