Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuş başı et
- 1 baş kuru soğan
- 1 tane yeşil biber
- 2 tane havuç(küp doğranmış)
- 3 tane patates(küp küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
- 1 bir buçuk litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tane kabukları soyulmuş domates
Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
- Önce tencerenizi ocakta ısıtın zeytinyağını dökün ve zeytin yağınızda ısıtın etleri içine atınca cızz diye ses çıkması için etleri yağın içine atın ve mühürleyin birkaç kere karıştırıp üzerini kapatıp tencerenin 10 dakika kısık ateşte pişirin erlerinizi.
- Yani etler kendi suyunu salıp çekene kadar.
- Sonra etlerin üzerine tereyağ ve soğan sarımsak ekleyip tekrar kavurun ve kavurduktan sonra kalan sebzeleri ve salçayı ekleyip salçayı sebzelerle kavurun bir dakika.
- Kavurduktan sonra sebzelerin üzerine gelecek kadar kaynat suyu döküp orta ateşte tencerenin kapalı azıcık açık pişirin.
- Ara ara kontrol edin suyunu çok çekmişse bir su bardağı su ekleyin.
- Yemeğiniz pişince tuzunu ilave edin ve yemeğinizi dinlendirip afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder