Tavada Izgara Kanat Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk kanat
- 1 tane kuru soğan
- 3 tane yeşil biber
- Domates
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ( gerekirse ekstra ilave edilebilir)
Tavada Izgara Kanat Tarifi Yapılışı
- Sos için tüm malzemeler karıştırılır ve bir buzdolabı poşetine konulur.
- Yıkanan kanatlar peçeteyle kurulanır ve poşete alınır. Güzelce poşet içerisinde karıştırılır.
- Yarım saat bekletilir.
- Isıttığımız döküm tava orta ateşten biraz daha kısık olacak şekilde 20 dakika bir yüzü, 20 dakika diğer yüzü pişirilir.
- Bu şekilde hem yapışma az oluyor hem de içleri de güzelce pişiyor ve dışları kızarıyor.
- Daha sonra isteğe göre sebzeler de eklenir. Ben soğan ve biber tercih ettim.
Miss gibi mangal tadında bir lezzet hazır 👍☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder