1 Aralık 2020 Salı

Tavada Izgara Kanat Tarifi

 

Tavada Izgara Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk kanat
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 tane yeşil biber
  • Domates

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ( gerekirse ekstra ilave edilebilir)

Tavada Izgara Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Sos için tüm malzemeler karıştırılır ve bir buzdolabı poşetine konulur.
  2. Yıkanan kanatlar peçeteyle kurulanır ve poşete alınır. Güzelce poşet içerisinde karıştırılır.
  3. Yarım saat bekletilir.
  4. Isıttığımız döküm tava orta ateşten biraz daha kısık olacak şekilde 20 dakika bir yüzü, 20 dakika diğer yüzü pişirilir.
  5. Bu şekilde hem yapışma az oluyor hem de içleri de güzelce pişiyor ve dışları kızarıyor.
  6. Daha sonra isteğe göre sebzeler de eklenir. Ben soğan ve biber tercih ettim.

Miss gibi mangal tadında bir lezzet hazır 👍☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder