Yöresel Bafra Nokulu (Bayram Nokulu) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
- 1 bardak süt (laktozsuz)
- 1 bardak yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım paket tereyağ (sana yağı da olur)
- 1 bardak zeytin yağı
- Alabildiğince un (kulak memesi kıvamında)
İç harcı için;
- 400/500 gram ceviz veya fındık
- 100/200 gram kuru üzüm ( çoğaltılıp azaltılabilir)
- 2-3 bardak toz şeker (şeker koymadan da yapılabilir)
Yöresel Bafra Nokulu (Bayram Nokulu) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurtanın akını ve yoğurdu mikserle çırpalım üzerine sütü ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Un hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sonra yavaş yavaş unu dökelim ve yuğuralım kulak memesi kıvamı alana dek unu ekleyelim ve yuğuralım.
- Sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alalım beze şeklinde ayıralım ve unu serip oklava yardımıyla bezeleri açalım üst üste yağlayıp katmer şeklinde bırakalım.
- Sonrasında iç harç malzemeleri için cevizi robotta çekelim.
- Cevizi, kuru üzümü, şekeri birbirine karıştıralım özdeştirelim.
- Katmer katmer açtığımız hamuru tek tek alıp oklavayla inceltelim ne kadar inceltirsek o kadar kıyır kıyır olucak.
- Daha sonra incelttiğimiz hamura biraz yağ damlatıp sürelim iç harç malzemesinden serpiştirelim dip köşe kalmayacak şekilde.
- Tek taraflı rulo yaparak çarşaf böreği sarar gibi saralım.
- Sonrasında lokma şeklinde bıçakla keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz kağıda dizelim.
- Tüm malzeme bitene kadar bu şekilde devam edelim.
- Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170° derece fırında altlı üstlü kızarana dek kontrollü bi şekilde pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder