1 Aralık 2020 Salı

Yöresel Bafra Nokulu (Bayram Nokulu) Tarifi

 

Yöresel Bafra Nokulu (Bayram Nokulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
  • 1 bardak süt (laktozsuz)
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım paket tereyağ (sana yağı da olur)
  • 1 bardak zeytin yağı
  • Alabildiğince un (kulak memesi kıvamında)

İç harcı için;

  • 400/500 gram ceviz veya fındık
  • 100/200 gram kuru üzüm ( çoğaltılıp azaltılabilir)
  • 2-3 bardak toz şeker (şeker koymadan da yapılabilir)

Yöresel Bafra Nokulu (Bayram Nokulu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtanın akını ve yoğurdu mikserle çırpalım üzerine sütü ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  2. Un hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Sonra yavaş yavaş unu dökelim ve yuğuralım kulak memesi kıvamı alana dek unu ekleyelim ve yuğuralım.
  4. Sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alalım beze şeklinde ayıralım ve unu serip oklava yardımıyla bezeleri açalım üst üste yağlayıp katmer şeklinde bırakalım.
  5. Sonrasında iç harç malzemeleri için cevizi robotta çekelim.
  6. Cevizi, kuru üzümü, şekeri birbirine karıştıralım özdeştirelim.
  7. Katmer katmer açtığımız hamuru tek tek alıp oklavayla inceltelim ne kadar inceltirsek o kadar kıyır kıyır olucak.
  8. Daha sonra incelttiğimiz hamura biraz yağ damlatıp sürelim iç harç malzemesinden serpiştirelim dip köşe kalmayacak şekilde.
  9. Tek taraflı rulo yaparak çarşaf böreği sarar gibi saralım.
  10. Sonrasında lokma şeklinde bıçakla keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz kağıda dizelim.
  11. Tüm malzeme bitene kadar bu şekilde devam edelim.
  12. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170° derece fırında altlı üstlü kızarana dek kontrollü bi şekilde pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder