Tavada Muhteşem Bir Kek: Mandalinalı Tava Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
- 6 mandalina
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
- 1 çay bardağı toz fındık
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tavada Muhteşem Bir Kek: Mandalinalı Tava Kek Tarifi Yapılışı
- Önce şekeri düz bir tavada karamelize edelim.
- Kahverengi olduğunda tereyağını ekleyip, ortadan ikiye böldüğümüz mandalinaları düz tarafı karamelize olacak şekilde tavaya dizip en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Keki için önce yumurta ve şekeri köpük olana kadar 5 dk mislerle çırpalım.
- Sırasıyla süt, erimiş tereyağı, sıvı yağı ve çekilmiş fındığı ekleyip karıştıralım.
- Son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek hamurumuzu yapalım.
- Hala altı açık olan tavaya yavaşça her tarafına eşit gelecek şekilde mandalinaların üstüne dökelim.
- Altını en kısık ateş ayarına alıp kapağını kapatalım.
- Yaklaşık 25 dk kadar pişmeye bırakalım. Kapağını bu arada açıp kapatmayın kek kabarmaz.
- Bıçak testi yaptıktan sonra düz bir tepsi yada tabağa, tavayı ters çevirerek kekimizi çıkaralım.
Afiyet olsun🧡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder