8 Aralık 2020 Salı

Sac Kavurma Tarifi

 

Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kavurmalık kuş başı et
  • 1 küçük soğan
  • 4 yeşil biber
  • 3 kapya biber
  • 5 domates
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Baharatlar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Sac Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi kasaptan aldığımız zaman kasaba kavurmalık doğramasını rica edelim.
  2. Sacımızı ocağa alıp kısık ateşte sıvı yağımızı da ekleyerek etimizi pişirmeye bırakalım.
  3. Ara ara karıştırıp hepsinin bir olmasını sağlayalım etimiz suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  4. Etimizi hafif kenara alıp soğanımızı ekleyelim etimizden azar azar alıp karıştıralım.
  5. Sırasıyla yeşil biber kapya biber ve domateslerimizi ekleyelim .
  6. Sebzelerin piştiğinden emin olduktan sonra baharatlarımızı damak tadına göre ekleyelim .
  7. Bir 10 dakika daha pişirelim bu arada baktınız suyu yoksa 1 çay bardağına yakın sıcak su ekleyebilirsiniz.

Yemeğimiz hazır pilavla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder