Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kavurmalık kuş başı et
- 1 küçük soğan
- 4 yeşil biber
- 3 kapya biber
- 5 domates
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- Baharatlar
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Sac Kavurma Tarifi Yapılışı
- Etimizi kasaptan aldığımız zaman kasaba kavurmalık doğramasını rica edelim.
- Sacımızı ocağa alıp kısık ateşte sıvı yağımızı da ekleyerek etimizi pişirmeye bırakalım.
- Ara ara karıştırıp hepsinin bir olmasını sağlayalım etimiz suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Etimizi hafif kenara alıp soğanımızı ekleyelim etimizden azar azar alıp karıştıralım.
- Sırasıyla yeşil biber kapya biber ve domateslerimizi ekleyelim .
- Sebzelerin piştiğinden emin olduktan sonra baharatlarımızı damak tadına göre ekleyelim .
- Bir 10 dakika daha pişirelim bu arada baktınız suyu yoksa 1 çay bardağına yakın sıcak su ekleyebilirsiniz.
Yemeğimiz hazır pilavla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder