Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk gögüs
- 2 su bardağı su
- 1 paket karbanot
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 şişe soda
- 1-2 sarımsak
- Kekik kimyon toz biber tuz
Tavukları bulamak için
- 3-4 yemek kaşığı un
Tavuk Midye Tava Tarifi Yapılışı
- Tavukları kuşbaşı olarak doğruyoruz.
- Derin bir kaseye su ve karbonat koyalım karıştıralım.
- Tavukları ekleyelim ve yaklaşık 30 dk bekletelim. Diğer yandan paneyi hazırlayalım.
- Sarımsakları rendeliyoruz unu ekliyoruz ve baharatları üzerine yavaş yavaş sodayı ilave ediyoruz cıvık olursa un ekleyelim.
- Tavukları süzelim 10 dk bekletelim.
- Daha sonra şişe dizelim tava boyutuna göre şişlerin uzunluğunu ayarlayalım.
- İlk önce una sonra paneye bulayıp kızgın yağ atalım heryeri kızarana kadar kızartma işlemine devam edelim. Servis yapalım :)Ben pilav ve karnabahar graten ile servis yaptım siz istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz afiyet olsun ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder