7 Aralık 2020 Pazartesi

Tavuk Midye Tava Tarifi

 

Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk gögüs
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket karbanot
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 şişe soda
  • 1-2 sarımsak
  • Kekik kimyon toz biber tuz

Tavukları bulamak için

  • 3-4 yemek kaşığı un

Tavuk Midye Tava Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları kuşbaşı olarak doğruyoruz.
  2. Derin bir kaseye su ve karbonat koyalım karıştıralım.
  3. Tavukları ekleyelim ve yaklaşık 30 dk bekletelim. Diğer yandan paneyi hazırlayalım.
  4. Sarımsakları rendeliyoruz unu ekliyoruz ve baharatları üzerine yavaş yavaş sodayı ilave ediyoruz cıvık olursa un ekleyelim.
  5. Tavukları süzelim 10 dk bekletelim.
  6. Daha sonra şişe dizelim tava boyutuna göre şişlerin uzunluğunu ayarlayalım.
  7. İlk önce una sonra paneye bulayıp kızgın yağ atalım heryeri kızarana kadar kızartma işlemine devam edelim. Servis yapalım :)Ben pilav ve karnabahar graten ile servis yaptım siz istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz afiyet olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder