7 Aralık 2020 Pazartesi

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi

 

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet tavuk kemiksiz tavuk göğüsü
  • 5 adet orta boy mantar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçasi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • (ben salçam tuzlu olduğu için tuz kullanmadım ama siz istiyorsaniz 1 çay kaşığı tuz kullanabilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(siz sıvı yağ veya zeytinyagida kullanabilirsiniz)

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1’5 yemek kaşığı un
  • 1’5 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsümüzü kuşbaşından daha küçük keselim.
  2. Tavamıza alalım tavuklarımız olana kadar bezelyelerimizi haşlayalım (ben konserve kullandım ama yine de 15 dk kadar haşladım konserve kokusu kalmasın die)
  3. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp rengi değişip suyunu çeken tavuklarımızın üzerine ekleyelim soğanlarımız olana kadar.
  4. Mantarlarımızı küp seklinde en az 6 parça olucak şekilde doğrayalım, tavamıza mantar ve bezelyemizi ilave edip mantarların suyunu çekmesini bekleyelim.
  5. Mantarlarımız suyunu salıp çektikten sonra salçamızı ilave edelim.
  6. Salçamız eridikten sonra baharatlarımızı ilave edip az daha karıştırıp ocağımızı kapatalım.
  7. Yufkalarımızı 2ye bölelim ben 2 adet yufkayı 4 adet haline getirip 3 adet sultan kebabı çıkardım isterseniz 4 kişilikte yapabilirsiniz.
  8. Uygun bi kaseye yufkamızı serelim kenardan çok sarkan parçalardan koparıp yufkamızın dibine yerleştirelim.
  9. Üzerine iç harcımızı koyup yufkamızı görsellerdeki gibi kapatıp. Uygun tepsi veya borcam alalım.
  10. Şimdi besamel sosumuzu yapabiliriz.Tereyağımız eridikten sonra unumuzu ekleyip kokusunun çıktığından emin olana karıştıralım.
  11. Sonrasında sütümüzü çırpıcımızla karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim. Sosumuzu ağırlaşıp fokurdayınca altını kapatalım.
  12. Borcamda olan yufkamızın üzerine dökelim önceden ısıltılmış 190 derece fırında yufkamız ve beşamel sosumuz kızarana dek pişirelim.
  13. Sonrasında fırından çıkararak üzerine rendelenmiş peyniri koyup 20 dk kızartalım sonrasında servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder