Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 adet tavuk kemiksiz tavuk göğüsü
- 5 adet orta boy mantar
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçasi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- (ben salçam tuzlu olduğu için tuz kullanmadım ama siz istiyorsaniz 1 çay kaşığı tuz kullanabilirsiniz.
- 1 yemek kaşığı tereyağ(siz sıvı yağ veya zeytinyagida kullanabilirsiniz)
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1’5 yemek kaşığı un
- 1’5 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar
Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüsümüzü kuşbaşından daha küçük keselim.
- Tavamıza alalım tavuklarımız olana kadar bezelyelerimizi haşlayalım (ben konserve kullandım ama yine de 15 dk kadar haşladım konserve kokusu kalmasın die)
- Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp rengi değişip suyunu çeken tavuklarımızın üzerine ekleyelim soğanlarımız olana kadar.
- Mantarlarımızı küp seklinde en az 6 parça olucak şekilde doğrayalım, tavamıza mantar ve bezelyemizi ilave edip mantarların suyunu çekmesini bekleyelim.
- Mantarlarımız suyunu salıp çektikten sonra salçamızı ilave edelim.
- Salçamız eridikten sonra baharatlarımızı ilave edip az daha karıştırıp ocağımızı kapatalım.
- Yufkalarımızı 2ye bölelim ben 2 adet yufkayı 4 adet haline getirip 3 adet sultan kebabı çıkardım isterseniz 4 kişilikte yapabilirsiniz.
- Uygun bi kaseye yufkamızı serelim kenardan çok sarkan parçalardan koparıp yufkamızın dibine yerleştirelim.
- Üzerine iç harcımızı koyup yufkamızı görsellerdeki gibi kapatıp. Uygun tepsi veya borcam alalım.
- Şimdi besamel sosumuzu yapabiliriz.Tereyağımız eridikten sonra unumuzu ekleyip kokusunun çıktığından emin olana karıştıralım.
- Sonrasında sütümüzü çırpıcımızla karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim. Sosumuzu ağırlaşıp fokurdayınca altını kapatalım.
- Borcamda olan yufkamızın üzerine dökelim önceden ısıltılmış 190 derece fırında yufkamız ve beşamel sosumuz kızarana dek pişirelim.
- Sonrasında fırından çıkararak üzerine rendelenmiş peyniri koyup 20 dk kızartalım sonrasında servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder