Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber(arzuya göre arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- Arzuya göre tuz
- 3 orta boy patates
- Kızartmak için zeytinyağ yada sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase süzme yoğurt, 1 diş sarmısak, tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ, kırmızı toz biber (kızdırıp üzerine dökülcek)
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavukları jülyen doğrayalım( doğrama işlemini tavuğun buzu tamamen salınmadan yaparsanız daha kolay doğranır)
- Kabımıza yoğurt, zeytinyağ, kimyon, karabiber, kekik, köri ve kırmızı toz biber ve tuzu ekleyelim ardından soğanı ve sarımsağı rendeleyip tavukları sosun içerisine alıp harmanlayalım.
- Sosla birleştirdiğimiz tavukların üzerini streçleyip buz dolabında dinlenmeye bırakalım(en az 2 saat).
- Tavuklar dinlenirken diğer yandan patateslerimizi ince ince kibrit çöpü gibi doğrayalım.
- Suya alıp nişastasının çıkması için yarım saat bekletip güzelce süzelim.
- Kızdırılmış bol yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartalım.
- Patatesleri kızartmaya başladığımız anda tavuklarımızıda pişirmeye başlayalım. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip tavuklarımızı kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
- Yoğurdumuzun içerisine tuz ve sarmısağı ekleyelim. Tereyağ ve kırmızı toz biberi kızdıralım.
- Sıra geldi hepsini birleştirmeye😍 servis tabağımıza patateslerimizi alalım üzerine sarmısaklı yoğurdumuzdan gezdirip tavuklarımızı ekleyelim ve üzerine kızdırmış olduğumuz tereyağını dökelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder