7 Aralık 2020 Pazartesi

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber(arzuya göre arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Arzuya göre tuz
  • 3 orta boy patates
  • Kızartmak için zeytinyağ yada sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase süzme yoğurt, 1 diş sarmısak, tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ, kırmızı toz biber (kızdırıp üzerine dökülcek)

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı


  1. Tavukları jülyen doğrayalım( doğrama işlemini tavuğun buzu tamamen salınmadan yaparsanız daha kolay doğranır)
  2. Kabımıza yoğurt, zeytinyağ, kimyon, karabiber, kekik, köri ve kırmızı toz biber ve tuzu ekleyelim ardından soğanı ve sarımsağı rendeleyip tavukları sosun içerisine alıp harmanlayalım.
  3. Sosla birleştirdiğimiz tavukların üzerini streçleyip buz dolabında dinlenmeye bırakalım(en az 2 saat).
  4. Tavuklar dinlenirken diğer yandan patateslerimizi ince ince kibrit çöpü gibi doğrayalım.
  5. Suya alıp nişastasının çıkması için yarım saat bekletip güzelce süzelim.
  6. Kızdırılmış bol yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartalım.
  7. Patatesleri kızartmaya başladığımız anda tavuklarımızıda pişirmeye başlayalım. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip tavuklarımızı kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
  8. Yoğurdumuzun içerisine tuz ve sarmısağı ekleyelim. Tereyağ ve kırmızı toz biberi kızdıralım.
  9. Sıra geldi hepsini birleştirmeye😍 servis tabağımıza patateslerimizi alalım üzerine sarmısaklı yoğurdumuzdan gezdirip tavuklarımızı ekleyelim ve üzerine kızdırmış olduğumuz tereyağını dökelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder