Tencerede Buharda Brokoli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy brokoli
- 2 buçuk su bardağı yoğurt
- 2 büyük diş sarımsak
- Tuz
- Tencere dibine su
Sosu için;
- 1 dolu tatlı kaşığı tereyağı
- Pulbiber, toz biber, nane
Tencerede Buharda Brokoli Tarifi Yapılışı
- Brokolileri dal dal ayırıyoruz. Çok büyük yada çok küçük olmayacak şekilde bıçak ile doğruyoruz.
- Yıkamış ve kesmiş olduğumuz brokolileri süzgece alalım ve süzdürelim.
- Bir tencereye su koyalım brokoliye değmeyecek şekilde olsun buhar yapsın bize yeter üzerine süzgeç koyalım (görsel de her aşamayı gösterdim )
- Süzgece brokolileri alalım ve kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim. Buharda vitamini kaybetmeyecek ve daha lezzetli olacak.
- Yaklaşık 10-15 dakika kaynayan su üzerinde pişirelim. Süzgeç ile suyunu süzmesi ve soğuması için kenara alalım.
- Sarımsaklı yoğurt yapalım. Sarımsağı tuz ile ezelim yoğurtlu sos yapalım.
- Tavada tereyağı pul biber nane eritelim.
- Brokolileri soğuduktan sonra tabağa alalım üzerine sarımsaklı yoğurt ve en son üzerine tereyağ sos gezdirelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder