8 Aralık 2020 Salı

Tencerede Buharda Brokoli Tarifi

 

Tencerede Buharda Brokoli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy brokoli
  • 2 buçuk su bardağı yoğurt
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Tuz
  • Tencere dibine su

Sosu için;

  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağı
  • Pulbiber, toz biber, nane

Tencerede Buharda Brokoli Tarifi Yapılışı

  1. Brokolileri dal dal ayırıyoruz. Çok büyük yada çok küçük olmayacak şekilde bıçak ile doğruyoruz.
  2. Yıkamış ve kesmiş olduğumuz brokolileri süzgece alalım ve süzdürelim.
  3. Bir tencereye su koyalım brokoliye değmeyecek şekilde olsun buhar yapsın bize yeter üzerine süzgeç koyalım (görsel de her aşamayı gösterdim )
  4. Süzgece brokolileri alalım ve kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim. Buharda vitamini kaybetmeyecek ve daha lezzetli olacak.
  5. Yaklaşık 10-15 dakika kaynayan su üzerinde pişirelim. Süzgeç ile suyunu süzmesi ve soğuması için kenara alalım.
  6. Sarımsaklı yoğurt yapalım. Sarımsağı tuz ile ezelim yoğurtlu sos yapalım.
  7. Tavada tereyağı pul biber nane eritelim.
  8. Brokolileri soğuduktan sonra tabağa alalım üzerine sarımsaklı yoğurt ve en son üzerine tereyağ sos gezdirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder