Trilice Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Üstü için;
- Krem şanti
Karemelizesi için;
- 1 çay bardağı şeker (büyük boy )
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 tane kutu krema
Trilice Tarifi Yapılışı
- Önceden 170 derece fırınımızı ısıtalım.
- Kekimiz için yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpalım. (4-5 dakika).
- Un kabartma tozu ve vanilyayı süzerek ekleyelim.
- Spatula yardımı ile güzelce karıştıralım mikser kullanmayınız.
- Yağladığımız dikdörtgen borcamımıza kek harçımızı dökelim.
- Fırına atalım 170 derecede 10 dakika pişirdikten sonra dereceyi 150 ye çevirip 10-15 dakika da öyle pişirelim.
- Şerbeti için ocağa tenceremizi alalım şekeri ilave edip kaynatalım kaynayan sütü ılımaya bırakalım.
- Krem şantimizi yapalım ve dolaba koyalım. Fırından çıkan kekimizi kürdan yardımı ile delelim.
- Kekimiz ılık şerbetimiz ılık olucak şerbetimizi kekimizin üzerine dökelim.
- Şerbeti güzelce çektikten sonra dolabımızda 1-2 saat dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra krem şantimizi spatula yardımıyla sürdürelim her yanına.
- Üzeri için biraz kremşanti ayıralım.
- Karamelimiz için şekeri eritelim eriyince tereyağını koyalım fokurdamaya başlayınca kremamızı ilave edelim ve karıştırma devam edelim.
- Kremayı attığımızda şekerimiz sertleşicek panik yapmayalım krema ile tekrar karıştırarak eritelim.
- Şekerimiz iyice eriyince ılımaya bırakalım karıştırarak soğutursanız üstü kaymak tutmaz daha güzel olur.
- Ilık soğumaya yakın olan karemelizemizi üzerine yaydıralım.
- En üst için ayırdığımız krem şantiyi poşete koyup bir yanını delip yatay çizgiler yapalım.
- Yaptığımız yatay çizgileri dikey olarak kürdan yardımı ile çizelim.
- Dolaba dinlenmeye atalım 1 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌺🧁.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder