9 Aralık 2020 Çarşamba

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram mantar
  • 1 ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 limon suyu
  • 1,5 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı soğuk su
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil (tercih)
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün.
  2. Ardından mantarları ufak ufak doğrayarak yağda ince doğranmış kuru soğanla 5-6 dakika soteleyin. Bu arada limon suyunu ekleyin.
  3. Mantarlar suyunu salıp çekip kavrulunca unu, mantar soteye ilave edip kavurun.
  4. Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar soğuk sütü ve suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kaynatın.
  5. Zencefil bu miktarda baskın tad vermez tercih ederseniz ekleyebilirsiniz.
  6. Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.
  7. Üzerini ince ince kıydığınız dereotu veya maydanoz ile süsleyin.
  8. Mantar çorbasını, balık yemekleri veya benim yaptığım gibi kıymalı börek ile birlikte servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder