Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram mantar
- 1 ince kıyılmış kuru soğan
- 1 limon suyu
- 1,5 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı soğuk su
- Yarım çay kaşığı toz zencefil (tercih)
- Tuz
- Karabiber
Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün.
- Ardından mantarları ufak ufak doğrayarak yağda ince doğranmış kuru soğanla 5-6 dakika soteleyin. Bu arada limon suyunu ekleyin.
- Mantarlar suyunu salıp çekip kavrulunca unu, mantar soteye ilave edip kavurun.
- Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar soğuk sütü ve suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kaynatın.
- Zencefil bu miktarda baskın tad vermez tercih ederseniz ekleyebilirsiniz.
- Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.
- Üzerini ince ince kıydığınız dereotu veya maydanoz ile süsleyin.
- Mantar çorbasını, balık yemekleri veya benim yaptığım gibi kıymalı börek ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder