8 Aralık 2020 Salı

Tuzlu Kek Tarifi

 

Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt (çay bardağım klasik paşa bahçe bardağı eski bardaklardan )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz ( eğer peynir tuzlu ise 1 kaşık kullanın)
  • 1 çay bardağı ufak doğranmış siyah zeytin
  • Yarım çay bardağı ufak doğranmış sucuk
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım çay bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Susam
  • Alabildiği kadar un

Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekerimizi iyice çırpalım ardından süt yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin .
  2. Sonra un tuz ve kabartma tozunu koyalım bu arada un göz kararı olsun hamurumuz normal kek hamuru gibi akışkan olmalı.
  3. En son maydanoz peynir kırmızı biber sucuğu ve pul biberini de ekleyelim ve spatula ile karıştırıp sana yağı ile iyice yağlayıp susam döktüğümüz kek kalıbına döküp fırına verelim .
  4. Fırını önceden 200 derecede ısıtalım ilk 10 dk sonra 160 derecede 50- 55 dk pişirelim

Kürdanla bakıp öyle çıkaralım fırından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder