Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt (çay bardağım klasik paşa bahçe bardağı eski bardaklardan )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz ( eğer peynir tuzlu ise 1 kaşık kullanın)
- 1 çay bardağı ufak doğranmış siyah zeytin
- Yarım çay bardağı ufak doğranmış sucuk
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Yarım çay bardağı beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım demetten az maydanoz
- Susam
- Alabildiği kadar un
Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekerimizi iyice çırpalım ardından süt yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin .
- Sonra un tuz ve kabartma tozunu koyalım bu arada un göz kararı olsun hamurumuz normal kek hamuru gibi akışkan olmalı.
- En son maydanoz peynir kırmızı biber sucuğu ve pul biberini de ekleyelim ve spatula ile karıştırıp sana yağı ile iyice yağlayıp susam döktüğümüz kek kalıbına döküp fırına verelim .
- Fırını önceden 200 derecede ısıtalım ilk 10 dk sonra 160 derecede 50- 55 dk pişirelim
Kürdanla bakıp öyle çıkaralım fırından.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder