10 Aralık 2020 Perşembe

Un Helvası (Tam Ölçü) Tarifi

 

Un Helvası (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 125 gram tereyağ yada margarin (Margarini önermem sağlık açısından)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Un Helvası (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti bir tencereye hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım. Diğer tarafta uygun bir tavaya yağlarımızı alalım.
  2. İki tencereyide ocağa alıp altını açalım. Şerbeti ara sıra karıştıralım en kısıkta olsun. Şerbet kaynamaya başlayınca unumuzun rengide dönmüş olacaktır.
  3. Yağları eritip üzerine unu dökelim ve kavuralım. Ben yaklaşık 15 dk kısık ateşte kavurdum. Rengi iyici dönmeli.
  4. Püf noktası: kavrulan undan bir parça şerbetin içine bırakırsanız helva tamamlanınca hangi renk olacak görürsünüz.
  5. Unumuzun rengi dönünce kaynayan şerbetimizide üzerine dökelim. Fakat bu noktada çok dikkatli olunmalı.
  6. Yoğun bir buhar çıkışı olacak kapakla kendinize destek verebilirsiniz. Daha sonra iyice kavuralım.
  7. Suyunu hemen çekiyor zaten. Ocağını altını kapatıp şekil verip tabağa alabiliriz. İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder