Un Helvası (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 125 gram tereyağ yada margarin (Margarini önermem sağlık açısından)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Un Helvası (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti bir tencereye hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım. Diğer tarafta uygun bir tavaya yağlarımızı alalım.
- İki tencereyide ocağa alıp altını açalım. Şerbeti ara sıra karıştıralım en kısıkta olsun. Şerbet kaynamaya başlayınca unumuzun rengide dönmüş olacaktır.
- Yağları eritip üzerine unu dökelim ve kavuralım. Ben yaklaşık 15 dk kısık ateşte kavurdum. Rengi iyici dönmeli.
- Püf noktası: kavrulan undan bir parça şerbetin içine bırakırsanız helva tamamlanınca hangi renk olacak görürsünüz.
- Unumuzun rengi dönünce kaynayan şerbetimizide üzerine dökelim. Fakat bu noktada çok dikkatli olunmalı.
- Yoğun bir buhar çıkışı olacak kapakla kendinize destek verebilirsiniz. Daha sonra iyice kavuralım.
- Suyunu hemen çekiyor zaten. Ocağını altını kapatıp şekil verip tabağa alabiliriz. İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder