Patates Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 1tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 tane domates rendesi
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1er çay kaşığı kekik, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kırmızı toz biber ve köri
- Tuz
- 4 tane patates
Patates Güveç Tarifi Yapılışı
- Uygun tencereye yağı alıyoruz hafif ısınınca minik küp doğradığınız tavukları ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra soğan ve biberleri ilave ediyoruz 5 dakika kadar pişince domates rendesi ve baharatları ekliyoruz pişince altını kapatıyoruz.
- Haşlanan patatesleri rendeliyoruz tuz ekleyip karıştırıyoruz. Büyük kare borcam tepsiye ince bir şekilde patatesi tepsinin her yerine yayıyoruz.
- Üzerine pişirip soğuttuğunuz tavukları her yer eşit şekilde yayıyoruz üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpip tekrar kalan patates yayıyoruz.
- Üzerine bolca kasar peyniri serpiyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder