10 Aralık 2020 Perşembe

Patates Güveç Tarifi

 

Patates Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 1tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane domates rendesi
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1er çay kaşığı kekik, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kırmızı toz biber ve köri
  • Tuz
  • 4 tane patates

Patates Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Uygun tencereye yağı alıyoruz hafif ısınınca minik küp doğradığınız tavukları ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra soğan ve biberleri ilave ediyoruz 5 dakika kadar pişince domates rendesi ve baharatları ekliyoruz pişince altını kapatıyoruz.
  3. Haşlanan patatesleri rendeliyoruz tuz ekleyip karıştırıyoruz. Büyük kare borcam tepsiye ince bir şekilde patatesi tepsinin her yerine yayıyoruz.
  4. Üzerine pişirip soğuttuğunuz tavukları her yer eşit şekilde yayıyoruz üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpip tekrar kalan patates yayıyoruz.
  5. Üzerine bolca kasar peyniri serpiyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder