8 Aralık 2020 Salı

Yağlama Tarifi

 

Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için :

  • Salça
  • Tereyağ

Yağlama Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu hazırlamaya başlayalım hamurumuz hafif ele yapışkan kulak memesi kıvamında olması lazım.
  2. Sonra mayalanan hamurumuzu tezgahımıza alıp unlayalım ve elimize ceviz büyüklüğünde hamur alalım ve onu tavamızın boyutuna göre açalım.
  3. Isıttığımız tavamızın üstüne açtığımız hamuru koyalım.
  4. Arkalı önlü pişirelim servis tabağına alalım ve hiç beklemeden üstüne tereyağını bolca heryere gelecek şekilde yağlayalım.
  5. Üstüne kaşığı ucuyla birazcık salça alalım ve yayabildiğimiz yere kadar yayalım.
  6. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım.
  7. Sonra sıcağı sıcağına servis edelim.Afiyet olsun 😋😋🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder