Yağlama Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için :
- Salça
- Tereyağ
Yağlama Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamurumuzu hazırlamaya başlayalım hamurumuz hafif ele yapışkan kulak memesi kıvamında olması lazım.
- Sonra mayalanan hamurumuzu tezgahımıza alıp unlayalım ve elimize ceviz büyüklüğünde hamur alalım ve onu tavamızın boyutuna göre açalım.
- Isıttığımız tavamızın üstüne açtığımız hamuru koyalım.
- Arkalı önlü pişirelim servis tabağına alalım ve hiç beklemeden üstüne tereyağını bolca heryere gelecek şekilde yağlayalım.
- Üstüne kaşığı ucuyla birazcık salça alalım ve yayabildiğimiz yere kadar yayalım.
- Hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım.
- Sonra sıcağı sıcağına servis edelim.Afiyet olsun 😋😋🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder