Vişneli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- Vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- Bir tabak çekirdekleri çıkarılmış vişne
Vişneli Magnolya Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, yumurta, şeker, nişasta ve unu tencereye dökün ,pişene kadar karıştırın.
- Piştikten sonra ara ara karıştırıp biraz soğutun.
- Daha sonra sıvı krema ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Bu sırada bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin.
- Meyve olarak ben muz ve vişne kullandım.
- Vişneyi yazdan dondurucuya koymuştum yarım saat kadar dışarıda durdurduktan sonra pipetle çektiklerini çıkardım. Siz istediğiniz herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz. Çilek, muz, vişne, kivi, ananas vs.
- İstediğiniz kaselere bisküvi, meyve ve krema olarak sırayla dizin. İstediğiniz gibi süsleyin.
Canınız tatlı çekince hemen pratik ve hafif bir lezzet olarak yapabilirsiniz. Benim gibi 5 kase yapmak istiyorsanız bisküvi 1 paket yeter ama krema artıyor dolaba kaldırıp bi kaç gün içinde tekrar yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🍒 🍒.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder