1 Aralık 2020 Salı

Vişneli Magnolya Tarifi

 

Vişneli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • Vanilya
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Bir tabak çekirdekleri çıkarılmış vişne

Vişneli Magnolya Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, yumurta, şeker, nişasta ve unu tencereye dökün ,pişene kadar karıştırın.
  2. Piştikten sonra ara ara karıştırıp biraz soğutun.
  3. Daha sonra sıvı krema ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  4. Bu sırada bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin.
  5. Meyve olarak ben muz ve vişne kullandım.
  6. Vişneyi yazdan dondurucuya koymuştum yarım saat kadar dışarıda durdurduktan sonra pipetle çektiklerini çıkardım. Siz istediğiniz herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz. Çilek, muz, vişne, kivi, ananas vs.
  7. İstediğiniz kaselere bisküvi, meyve ve krema olarak sırayla dizin. İstediğiniz gibi süsleyin.

Canınız tatlı çekince hemen pratik ve hafif bir lezzet olarak yapabilirsiniz. Benim gibi 5 kase yapmak istiyorsanız bisküvi 1 paket yeter ama krema artıyor dolaba kaldırıp bi kaç gün içinde tekrar yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🍒 🍒.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder