2 Ocak 2021 Cumartesi

Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi

 

Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • 1 tatlı kaşığı amonyak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 6 -7 su bardağı arası un (azar azar kıvama göre eklerseniz daha iyi olur)

Kreması için

  • 2 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 7 kaşık un
  • 2.5 kaşık kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağı

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru yapmakla başlıyoruz.
  2. Yumurta şeker süt karışana kadar çırpıcı tel ile çırpılır.
  3. Margarin un kabartma tozu vanilya ve amonyak eklenerek yoğurulur. Eşit şekilde bezelere ayrılır. Ben tam 10 eşit bezeye ayırdım. Bezelere un serpilerek tepsi boyutunda incecik olana kadar 2merdane ile açılır.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerinde kabarcık çıkıp üzeri kızarana kadar pişirilir ortalama 3 dakika yetiyor ama fırınınıza göre değişebilir.
  5. Tüm hamurları açıp pişirdikten sonra üzerine temiz bir bez örtülür kreması hazırlanmaya başlanır.
  6. Kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır karıştırılır ve kıvama gelene kadar pişirilir.
  7. Bir kat hamur alıp sunum tabağına koyulur üzerini kaplayacak şekilde kremadan sürülür bütün katları bir kat hamur bir kat krema olacak şekilde hamur bitene kadar devam edilir ve dinlenmeye alınır.
  8. 1 gece ya da 3 saat dolapta bekledikten sonra dilimleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.Herkese afiyet olsun💞😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder