Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı amonyak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 -7 su bardağı arası un (azar azar kıvama göre eklerseniz daha iyi olur)
Kreması için
- 2 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 7 kaşık un
- 2.5 kaşık kakao
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık tereyağı
Üzeri için
- Hindistan cevizi
Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru yapmakla başlıyoruz.
- Yumurta şeker süt karışana kadar çırpıcı tel ile çırpılır.
- Margarin un kabartma tozu vanilya ve amonyak eklenerek yoğurulur. Eşit şekilde bezelere ayrılır. Ben tam 10 eşit bezeye ayırdım. Bezelere un serpilerek tepsi boyutunda incecik olana kadar 2merdane ile açılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerinde kabarcık çıkıp üzeri kızarana kadar pişirilir ortalama 3 dakika yetiyor ama fırınınıza göre değişebilir.
- Tüm hamurları açıp pişirdikten sonra üzerine temiz bir bez örtülür kreması hazırlanmaya başlanır.
- Kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır karıştırılır ve kıvama gelene kadar pişirilir.
- Bir kat hamur alıp sunum tabağına koyulur üzerini kaplayacak şekilde kremadan sürülür bütün katları bir kat hamur bir kat krema olacak şekilde hamur bitene kadar devam edilir ve dinlenmeye alınır.
- 1 gece ya da 3 saat dolapta bekledikten sonra dilimleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder