Kuşbaşılı Kaşarlı Pide (2 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çimdik toz şeker
- 1 çay kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (Arzuya göre)
- Tuz
- Arzuya göre karabiber, toz kırmızı biber, pul biber
Hamurların kenarlarına sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Tereyağ
Üzeri için:
- Yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Kuşbaşılı Kaşarlı Pide (2 Kişilik) Tarifi Yapılışı
- Bir yoğurma kabının içine maya, şeker ve ılık suyu alıp özdeşene kadar karıştıralım. Eğer vaktiniz varsa streçleyip 15-20 dakika kadar mayalandırın.
- Ardından unu ve tuzunu da ekleyip yoğuralım. İhtiyaca göre un ve su miktarını artırıp azaltarak ayarlayabilirsiniz.
- Yoğurma işleminden sonra hamuru dinlenmesi ve mayalanması için streçleyelim.
- İç harcı için minik minik doğradığımız kuşbaşı etlerimizi bir tencerede altı kısık bir şekilde suyunu bırakana kadar 5-6 dakika kadar haşlayıp kavuralım.
- Kavrulup soğuyan kuşbaşı etlerinin içine, yeşil biber ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domateslileri ilave edelim.
- Ardından arzuya göre salça (ben çok yakıştırıyorum lezzetli oluyor) tuz, sıvı yağ ve baharatlarını ilave edip karışımı harmanlayalım.
- Mayalanan pide hamurunu iki eşit parçaya böldükten sonra her bir hamur bezesini unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, resimde görüldüğü gibi bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın.Yaklaşık 30 cm. Uzunluğunda incecik açtığınız hamur parçalarının orta kısmına iki eşit parçaya böldüğünüz kuşbaşılı iç harcı yayın ve kenarlarını resimdeki gibi ortaya doğru kapatın.
- Kapattığınız pideleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 250 derece alt-üst ayarda tepsimizi ilk 20 dakika fırının en altında, son 5 dakikada da üzerine kaşar peyniri döküp en üst rafa alalım ve kaşarlar eriyene kadar pişirelim. (fırınınıza göre ve pidelerinizin pişmesine göre bu süre değişebilir kontrol edelim).
- Fırından çıkan sıcak pideleri keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. :).Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder