Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün orta boy tavuk (köy tavuğu tercih ederseniz daha lezzetli olur)
- 6 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı kavrulmuş un
- Yarım limon suyu
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiberi
- 1 tatlı kaşığı acı pulbiberi (acı sevmiyorsanız ilave etmeyin)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biberi
- Tuz
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Önce tavuğumuzu iyice yıkayalım ve düdüklü tencereye tavuğu koyalım üzeri geçene kadar su ve 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyelim. (ben defne yaprağı limon dilimi ekledim. Kokusu olmasın istiyorum).
- Unu yanmaz tavaya alalım ve kısık ateşte açık kahverengi olana kadar kavuralım. #(ben yaklaşık 1 kilo un kavurup soğuyunca bir kaba alıyorum istediğim zaman kullanıyorum. Sizde benim gibi bu çorbadan sık yapıyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz #).
- Haşlanan tavuğu ayrı bir kaba alalım elimizle küçük parçalar halinde didelim.
- Tavuğun suyunuda süzelim.
- 6 su bardağı kadar tavuğun suyundan geniş bir tencereye alalım.
- Ocağın altını açalım kaynamaya başlayınca 3 su bardağı su ile 1 su bardağı kavrulmuş unu açalım. Ve ekleyelim. 2 -3 dk kıvam alıncaya kadar kaynatalım. ##kontrol edin eğer size kıvamı çok koyu geldiyse su ekleyin. Yada çok sıvı geldiyse tekrar 1 -2 kaşık unu suyla açıp ilave edebilirsiniz. ##.
- Sosu için tereyağı iyice eritelim.
- Salçalar ilave edelim ve kavuralım baharatları da ekleyip sosu çorbamıza ilave edelim.
- Yarım limon suyu ve tuzu ekledikten sonra 5 dk kadar kaynatalım.
- Dittiğimiz tavukları çorbamıza ilave edelim 2 dk kadar kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder