1 Ocak 2021 Cuma

Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün orta boy tavuk (köy tavuğu tercih ederseniz daha lezzetli olur)
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş un
  • Yarım limon suyu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiberi
  • 1 tatlı kaşığı acı pulbiberi (acı sevmiyorsanız ilave etmeyin)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biberi
  • Tuz

Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce tavuğumuzu iyice yıkayalım ve düdüklü tencereye tavuğu koyalım üzeri geçene kadar su ve 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyelim. (ben defne yaprağı limon dilimi ekledim. Kokusu olmasın istiyorum).
  2. Unu yanmaz tavaya alalım ve kısık ateşte açık kahverengi olana kadar kavuralım. #(ben yaklaşık 1 kilo un kavurup soğuyunca bir kaba alıyorum istediğim zaman kullanıyorum. Sizde benim gibi bu çorbadan sık yapıyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz👍😊 #).
  3. Haşlanan tavuğu ayrı bir kaba alalım elimizle küçük parçalar halinde didelim.
  4. Tavuğun suyunuda süzelim.
  5. 6 su bardağı kadar tavuğun suyundan geniş bir tencereye alalım.
  6. Ocağın altını açalım kaynamaya başlayınca 3 su bardağı su ile 1 su bardağı kavrulmuş unu açalım. Ve ekleyelim. 2 -3 dk kıvam alıncaya kadar kaynatalım. 🌺##kontrol edin eğer size kıvamı çok koyu geldiyse su ekleyin. Yada çok sıvı geldiyse tekrar 1 -2 kaşık unu suyla açıp ilave edebilirsiniz. ##🌺.
  7. Sosu için tereyağı iyice eritelim.
  8. Salçalar ilave edelim ve kavuralım baharatları da ekleyip sosu çorbamıza ilave edelim.
  9. Yarım limon suyu ve tuzu ekledikten sonra 5 dk kadar kaynatalım.
  10. Dittiğimiz tavukları çorbamıza ilave edelim 2 dk kadar kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder