Kremalı Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası(mısır nişastasıda olabilir)
- 2 yemek kaşığı şeker
Kalıp ölçüsü: Orta boy kek kalıbı
Su bardağı ölçüsü; 200ml
Kremalı Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Önce fırınımızı 180 derecelik alt üst ayarda ısınmaya bırakalım.
- Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice karıştıralım.
- Sonra sırasıyla sütü, sıvı yağını, vanilyayı, hamur kabartma tozunu, tarçını ve unu ekleyip karıştıralım.
- Sonra rendelenmiş havuçları ve kırılmış ceviz içini ekleyip spatula ile karıştırıp tereyağ ile yağlanmış kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıttığımız fırının orta katına koyup 40 dakika pişirelim.Yani kürdan testi yapıp kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.Fırından fırına pişme süresi değişebilir.
- Piştikten sonra fırından kekimizi çıkarıp tezgahın üzerine koyup 5 dk ilk sıcaklığı çıksın.
- Sonra kalıbımızı servis tabağına ters çevirip bir kenara alıp soğusun.
- Kremamız için, bir tencereye bütün malzemeleri koyup karıştırıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Muhallebini kıvamına geldikten sonra ocağımızın altını kapatıp 2 dakika karıştırarak ilk sıcaklığını çıkaralım.
- Sonra soğumuş olan kekimizin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
- Sonra bir kenara alıp 30 dakika tezgahta soğusun.
- Soğuduktan sonra buzdolabına koyup en az 5 saat ya da 1 gece bekletelim. (ben 1 gece beklettim) dinlendikten sonra süsleyip dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder