Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5/6 adet armut (Sapları kalacak)
- 1 adet nar suyu
- 4 yemek kaşığı hibiscus
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 su bardağı toz
- Üzerini geçecek kadar su
Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tencereye armut hariç tüm malzemeleri alın. 5 dakika mutlaka kaynatın.
- Dış kabuğunu soyup iç çekirdeklerini de oyarak temizlediğiniz armutları kırmızı şerbetin içine alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Armutu zedelemeyecek şekilde arasıra ters düz edebilir, şerbeti kaşıkla üzerine dökebilirsiniz.
- Kürdan batırdığımızda rahatça ilerliyorsa pişmiştir, ocağın altını kapatıp armutları içinde soğudun.
- Servis için dondurma veya kaymak kullanabilirsiniz. Ben dondurmayla servis ettim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder