2 Ocak 2021 Cumartesi

Armut Tatlısı Tarifi

 

Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5/6 adet armut (Sapları kalacak)
  • 1 adet nar suyu
  • 4 yemek kaşığı hibiscus
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı toz
  • Üzerini geçecek kadar su

Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye armut hariç tüm malzemeleri alın. 5 dakika mutlaka kaynatın.
  2. Dış kabuğunu soyup iç çekirdeklerini de oyarak temizlediğiniz armutları kırmızı şerbetin içine alın.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Armutu zedelemeyecek şekilde arasıra ters düz edebilir, şerbeti kaşıkla üzerine dökebilirsiniz.
  4. Kürdan batırdığımızda rahatça ilerliyorsa pişmiştir, ocağın altını kapatıp armutları içinde soğudun.
  5. Servis için dondurma veya kaymak kullanabilirsiniz. Ben dondurmayla servis ettim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder