Çikolata Soslu Havuç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet orta boy havuç
- 2 paket pötibör bisküvi
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri kıyım ceviz içi
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
Alt tabanı için;
- Hindistan cevizi
Sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı soğuk süt
Süslemek için;
- Ceviz içi
Çikolata Soslu Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Havuçların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Rendelediğimiz havuçları ve 2 su bardağı toz şekeri (damak zevkinize göre azaltabilirsiniz) tenceremize alıp kavuruyoruz.
- Kavrulan havuçların dibinde az suyu kalınca ocağın altını kapatıp ceviz içini ve el yardımıyla böldüğümüz bisküvileri havuçlu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen borcamın tabanına hindistan cevizi döküp (tabanının kolay kalkması için) havuçlu karışımı döküyoruz.
- Her tarafı eşit olacak şekilde üstünü düzeltiyoruz. Bu aşamada kaşığa yapışmaması için sık sık kaşığı suya batırıp yapışmamasını sağlıyoruz.
- Krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp tatlımızın üzerine döküyoruz. Yaklaşık 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Çikolatalı sosumuzu da yapıp tamamen soğutuyoruz. Soğutma aşamasında sosumuzun üstünün kabuk tutmamasına dikkat ediyoruz.
- Soğuttuğumuz sosumuzu da tatlımızın üzerine döküp minimum 4 saat, maksimum 1 gece dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder