2 Ocak 2021 Cumartesi

Çikolata Soslu Havuç Tatlısı Tarifi

 

Çikolata Soslu Havuç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet orta boy havuç
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz içi
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt

Alt tabanı için;

  • Hindistan cevizi

Sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı soğuk süt

Süslemek için;

  • Ceviz içi

Çikolata Soslu Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Havuçların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  2. Rendelediğimiz havuçları ve 2 su bardağı toz şekeri (damak zevkinize göre azaltabilirsiniz) tenceremize alıp kavuruyoruz.
  3. Kavrulan havuçların dibinde az suyu kalınca ocağın altını kapatıp ceviz içini ve el yardımıyla böldüğümüz bisküvileri havuçlu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Dikdörtgen borcamın tabanına hindistan cevizi döküp (tabanının kolay kalkması için) havuçlu karışımı döküyoruz.
  5. Her tarafı eşit olacak şekilde üstünü düzeltiyoruz. Bu aşamada kaşığa yapışmaması için sık sık kaşığı suya batırıp yapışmamasını sağlıyoruz.
  6. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp tatlımızın üzerine döküyoruz. Yaklaşık 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
  7. Çikolatalı sosumuzu da yapıp tamamen soğutuyoruz. Soğutma aşamasında sosumuzun üstünün kabuk tutmamasına dikkat ediyoruz.
  8. Soğuttuğumuz sosumuzu da tatlımızın üzerine döküp minimum 4 saat, maksimum 1 gece dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun. 🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder