2 Ocak 2021 Cumartesi

Azman Lahana Kavurması (Sinop Usulü) Tarifi

 

Azman Lahana Kavurması (Sinop Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo azman lahana
  • 1 adet iri soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Azman Lahana Kavurması (Sinop Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Lahanayı dograyarip sirkeli su da 20 dk bekletelim.
  2. Lahanayı haşlayalım. (ne çok sert olsun ne de çok yumuşak).
  3. Tencereye soğanı ve yağı alıp soğanları kavuralım. Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  4. Haşlanan lahanayı pulbiberi ekleyelim ve su koymadan kısık ayarda kapağını kapatarak kavrulmaya bırakalım (10 dk).
  5. Daha sonra 1 su bardağı ılık suyu ekleyelim ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakalım ( suyu çektikten sonra altını kapatalım).
  6. Lahanalar hala sert olursa az daha su koyabilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder