Azman Lahana Kavurması (Sinop Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo azman lahana
- 1 adet iri soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Azman Lahana Kavurması (Sinop Usulü) Tarifi Yapılışı
- Lahanayı dograyarip sirkeli su da 20 dk bekletelim.
- Lahanayı haşlayalım. (ne çok sert olsun ne de çok yumuşak).
- Tencereye soğanı ve yağı alıp soğanları kavuralım. Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Haşlanan lahanayı pulbiberi ekleyelim ve su koymadan kısık ayarda kapağını kapatarak kavrulmaya bırakalım (10 dk).
- Daha sonra 1 su bardağı ılık suyu ekleyelim ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakalım ( suyu çektikten sonra altını kapatalım).
- Lahanalar hala sert olursa az daha su koyabilirsiniz. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder