Ev Yapımı Noodle Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gram un (yaklaşık 2.5 su bardağı)
Garnitürü için
- Yarım adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
- 6-7 adet mantar
- 1 dolu avuç minik brokoli
- 1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı doğranmış zencefil
- Karabiber, toz biber, kimyon, pul biber
- Yarım çay bardağı soya sosu
Haşlama suyu için
- Su ve bulyon
- Ya da tavuk suyu
Ev Yapımı Noodle Tarifi Yapılışı
- Hamur için tüm malzemeleri yoğurup sert bir kıvam elde edelim ve yarım saat dinlendirelim.
- Diğer yandan biraz sıvı yağda 3 diş sarımsağı kavurup aromasını verince geri alalım.
- Aromalı yağa jülyen doğranmış tavukları atıp altın rengi alana kadar kavuralım ve dilimlediğimiz mantarları ekleyip yüksek ateşte çevirelim.
- Hemen ardından biber ve brokolileri ekleyelim, üzerine soya sosunu döküp altını hafif kısalım ve sebzeler hafif sönene kadar pişirelim ve kenara alalım.
- Makarna için hamuru iki bezeye ayıralım ve merdane yardımıyla olabildiğince ince açalım (böreklik yufka kadar ince olmayacak)
- Açtığımız hamuru unlayıp katlayalım ve dilimleyelim. Dilimlediğimiz parçaları hafif unlayıp öbeklere ayıralım ve diğer bezeyle aynı işlemi yapalım. Toplam 4 öbek çıkıyor.
- Kaynayan suya makarnaları atalım, 3-4 dakika haşlayıp süzüp sebzeli karışımımıza ekleyelim ve orta ateşte 1-2 dakika çevirelim.Önemlı̇ not: soya sosu tuzlu olduğu ı̇çı̇n garnı̇türe kesı̇nlı̇kle tuz ı̇lavesı̇ yapmayalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder