2 Ocak 2021 Cumartesi

Ev Yapımı Noodle Tarifi

 

Ev Yapımı Noodle Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram un (yaklaşık 2.5 su bardağı)

Garnitürü için

  • Yarım adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
  • 6-7 adet mantar
  • 1 dolu avuç minik brokoli
  • 1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı doğranmış zencefil
  • Karabiber, toz biber, kimyon, pul biber
  • Yarım çay bardağı soya sosu

Haşlama suyu için

  • Su ve bulyon
  • Ya da tavuk suyu

Ev Yapımı Noodle Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için tüm malzemeleri yoğurup sert bir kıvam elde edelim ve yarım saat dinlendirelim.
  2. Diğer yandan biraz sıvı yağda 3 diş sarımsağı kavurup aromasını verince geri alalım.
  3. Aromalı yağa jülyen doğranmış tavukları atıp altın rengi alana kadar kavuralım ve dilimlediğimiz mantarları ekleyip yüksek ateşte çevirelim.
  4. Hemen ardından biber ve brokolileri ekleyelim, üzerine soya sosunu döküp altını hafif kısalım ve sebzeler hafif sönene kadar pişirelim ve kenara alalım.
  5. Makarna için hamuru iki bezeye ayıralım ve merdane yardımıyla olabildiğince ince açalım (böreklik yufka kadar ince olmayacak)
  6. Açtığımız hamuru unlayıp katlayalım ve dilimleyelim. Dilimlediğimiz parçaları hafif unlayıp öbeklere ayıralım ve diğer bezeyle aynı işlemi yapalım. Toplam 4 öbek çıkıyor.
  7. Kaynayan suya makarnaları atalım, 3-4 dakika haşlayıp süzüp sebzeli karışımımıza ekleyelim ve orta ateşte 1-2 dakika çevirelim.Önemlı̇ not: soya sosu tuzlu olduğu ı̇çı̇n garnı̇türe kesı̇nlı̇kle tuz ı̇lavesı̇ yapmayalım.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder