2 Ocak 2021 Cumartesi

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin ( oda sıcaklığında olacak şekilde)
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 4 su bardağı un

Üzerine;

  • Susam-çörekotu isteğe göre
  • Yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığında margarini bir kapa koyuyoruz .
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, tuz koyup harmanlıyoruz.
  3. Tüm malzemeler birbirine girince peynirini ezip içine koyuyoruz unu kabartma tozunu koyup yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Önce unu 3 bardak unu koyup 4. Bardağı yavaş yavaş ekleyip kontrol ederek ilave ediyoruz.
  5. En son olarak dereotunu içerisine ince ince kıyıp ilave ediyoruz biraz daha yoğuruyoruz.
  6. Çok fazla elinizde yuvarlamadan tepsiye yağlı kağıt açarak dağınık olacak şekilde yerleştirin.
  7. 15 dk dinlenmesi için üzerine bez örterek bekliyoruz.
  8. Bu arada fırınınızı 200 derece getirip ısınmasını bekliyoruz.

Dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu susam serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder