Diyarbakır Usulü Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kuzu ciğeri
- 100 gram kıyma kuyruk
- 4 -5tane kırmızı biber
- 1 tane yeşil biber
- 2 tane soğan
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
Diyarbakır Usulü Ciğer Kavurma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıyma kuyruk tavaya alınır ve eritilir kuzu ciğeri minik minik doğranır ve yıkandıktan süzüldükten sonra kıyma kuyruk ile kavrulur .
- Suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakılır suyunu çektikten sonra doğranmış biber ve soğan içine eklenir ve kavrulmaya bırakılır sebzeler de piştikten sonra baharatları ilave edip altı kapatılır.
Hemen sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder