2 Ocak 2021 Cumartesi

Bardakta Kadayifli Muhallebi Tatlisi Tarifi

 

Bardakta Kadayifli Muhallebi Tatlisi Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıf İçin

  • 500 gram kadayıf
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 avuç iri çekilmiş ceviz

Muhallebisi İçin

  • 1.5 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 kutu krema
  • 2 paket vanilya şekeri

Bardakta Kadayifli Muhallebi Tatlisi Tarifi Yapılışı


  1. İlk önce muhallebisi için bir tencereye süt, un, nişasta, yumurta ve toz şekerini koyup karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 2 dakika daha kaynatıp kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Kadayıfları küçük küçük kesin (Ben mutfak makasıyla kestim). Tavaya tereyağını koyup eritin. Kadayıf ve şekeri ekleyip karıştırarak kavurun. En son olarak cevizi ekleyip karıştırıp kenara çekin.
  3. Soğuyan muhallebinin içine bir kutu kremayı ve vanilya şekerlerini ekleyip mikserle çırpın.
  4. Bardağa biraz kadayıf üstüne muhallebi yine kadayıf, muhallebi ve en son olarak tekrar kadayıf koyup isteğe göre (Ben meyve ile yaptım) süsleyin.

Afiyet olsun🍀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder