Bardakta Kadayifli Muhallebi Tatlisi Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıf İçin
- 500 gram kadayıf
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 avuç iri çekilmiş ceviz
Muhallebisi İçin
- 1.5 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 kutu krema
- 2 paket vanilya şekeri
Bardakta Kadayifli Muhallebi Tatlisi Tarifi Yapılışı
- İlk önce muhallebisi için bir tencereye süt, un, nişasta, yumurta ve toz şekerini koyup karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 2 dakika daha kaynatıp kenara alıp soğumaya bırakın.
- Kadayıfları küçük küçük kesin (Ben mutfak makasıyla kestim). Tavaya tereyağını koyup eritin. Kadayıf ve şekeri ekleyip karıştırarak kavurun. En son olarak cevizi ekleyip karıştırıp kenara çekin.
- Soğuyan muhallebinin içine bir kutu kremayı ve vanilya şekerlerini ekleyip mikserle çırpın.
- Bardağa biraz kadayıf üstüne muhallebi yine kadayıf, muhallebi ve en son olarak tekrar kadayıf koyup isteğe göre (Ben meyve ile yaptım) süsleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder