Ev Yapımı Kefir Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı kefir mayası
- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı süt (Maya için)
Ev Yapımı Kefir Tarifi Yapılışı
- Yoğurt mayalama sıcaklığı kadar ısıttığımız yarım çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı mayayı ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Ağzını peçete ile kapatıp 1 gün karanlık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Ben fırının içinde mayalandırdım.
- Ertesi gün cam kavanoza ısıttığımız sütü alalım. Çay bardağında mayaladığımız kefir mayasını süte ekleyip katıştıralım.
- Ağzını peçete ve lastik yardımı ile kapatalım. Üzerini saralım. 2 gün karanlık bir ortamda bekletelim. Ben yine fırına koydum.
- 2 gün sonra mayalanmış yoğurt kıvamındaki kefirimizi ya tülbentte ya da plastik bir süzgeçte süzelim. Süzgecin üzerinde kalan tanecikli kefir bizim mayamız o maya ile tekrar tekrar kefir mayalayabilirsiniz.
- Süzülen kefir ayran kıvamında oluyor.
Afiyet, şifa olsun
Not: Kefir yaparken her aşamasında mutlaka dikkat etmemiz gereken şey hiç bir metalin sütümüze ve mayamıza temas etmemesidir. İşlemleri porselen veya tahta kaşıklar ile yapalım. Süzme işlemini ise plastik bir süzgeç veya temiz bir tülbent ile yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder