Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy bal kabağının yarısı
- 1 kg toz şeker
Üzeri için
- Tahin
- Ceviz veya fındık içi
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Bal kabağı güzelce soyup parçalara bölelim yıkayıp süzüldükten sonra tencereye alalım.
- Üzerine şekeri ilave ediyoruz.
- Vaktiniz varsa bir gece şekeriyle buzdolabında dinlendirin. Ben öyle yaptım.
- Daha sonra buzdolabından çıkardığımız bal kabağını yüksek ateşte pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısık ateşte 20 dakika pişirelim.
- Daha sonra fırın tepsimize alıp üzeri kızarana kadar pişirelim üzerini süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder