1 Ocak 2021 Cuma

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy bal kabağının yarısı
  • 1 kg toz şeker

Üzeri için

  • Tahin
  • Ceviz veya fındık içi

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Bal kabağı güzelce soyup parçalara bölelim yıkayıp süzüldükten sonra tencereye alalım.
  2. Üzerine şekeri ilave ediyoruz.
  3. Vaktiniz varsa bir gece şekeriyle buzdolabında dinlendirin. Ben öyle yaptım.
  4. Daha sonra buzdolabından çıkardığımız bal kabağını yüksek ateşte pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısık ateşte 20 dakika pişirelim.
  5. Daha sonra fırın tepsimize alıp üzeri kızarana kadar pişirelim üzerini süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder