Ev Yapımı Nefis Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy domates
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Tuz
Hamuru için;
- 5 su bardağı un( kontrollu ekleyin.)
- 1, 5-2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ev Yapımı Nefis Lahmacun Tarifi Yapılışı
- İç harcı için; soğanı rendeleyin.
- Maydanoz ve biberleri robottan geçirin.
- Kıyma, salça, sıvı yağ ve baharatları da ekleyip tüm malzemeleri elinizle 5 dakika kadar yoğurun.
- İç harcınızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Hamur için; bir kaba un, su ve tuzu ekleyin. Unu kontrollü ekleyin.
- Orta sertlikte bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu tezgahta çok güzel yoğurmanız lazım aksi halde hamuru açarken zorlanırsınız.
- Kullandığım büyük pilav tenceresine göre bezelerimi 13-14 eşit parçaya böldüm.Siz de tavanızın büyüklüğüne göre bezelere ayırabilirsiniz.
- Dinlenmiş hamuru ince bir şekilde açın. 1, 5 yemek kaşığı iç harçtan ekleyip elinizle hamura yayın.
- Kızdırdığınız tencereye lahmacunu koyun. Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder