3 Ocak 2021 Pazar

Ev Yapımı Nefis Lahmacun Tarifi

 

Ev Yapımı Nefis Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un( kontrollu ekleyin.)
  • 1, 5-2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ev Yapımı Nefis Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için; soğanı rendeleyin.
  2. Maydanoz ve biberleri robottan geçirin.
  3. Kıyma, salça, sıvı yağ ve baharatları da ekleyip tüm malzemeleri elinizle 5 dakika kadar yoğurun.
  4. İç harcınızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  5. Hamur için; bir kaba un, su ve tuzu ekleyin. Unu kontrollü ekleyin.
  6. Orta sertlikte bir hamur elde edin.
  7. Hamurunuzu tezgahta çok güzel yoğurmanız lazım aksi halde hamuru açarken zorlanırsınız.
  8. Kullandığım büyük pilav tenceresine göre bezelerimi 13-14 eşit parçaya böldüm.Siz de tavanızın büyüklüğüne göre bezelere ayırabilirsiniz.
  9. Dinlenmiş hamuru ince bir şekilde açın. 1, 5 yemek kaşığı iç harçtan ekleyip elinizle hamura yayın.
  10. Kızdırdığınız tencereye lahmacunu koyun. Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder