Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg inek sütü
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
Mayalamak için;
- Hazır yoğurt ya da süt aldığınız yerden hazırlanmış yoğurt
Ev Yoğurdu Tarifi Yapılışı
- Sütü kaynatıyoruz. Kaynarken tencerenin üzerinde tahta kaşık koyalım ki taşmasın.
- Kaynadıktan sonra biraz soğumasını bekleyelim. Aralıklarla parmağımızla kontrol edelim.
- Parmağımız sütün içinde 5-6 saniye boyunca yanmıyorsa mayalama işlemine başlayalım.
- Küçük bir kapta kaynamış olan su ile mayalamak için kullanacağımız 2 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırıyoruz.
- Yoğurdu hangi kapta yapacaksak sütü boşaltıyor üzerine yoğurt süt karışımını yavaş yavaş dökerek karıştırıyoruz.
- Üzerini kapakla kapatıp örtüye sarıyoruz. Artık uykuya bırakabiliriz
- Ben akşamdan yapıp çalışmayan fırının içinde sabaha kadar bekletiyorum.
Sabah buzdolabına kaldırıyorum. Afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder