1 Ocak 2021 Cuma

Karpuz Muhallebi Çok Hafif Tarifi

 

Karpuz Muhallebi Çok Hafif Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Hazır frambuaz jöle sosu

Karpuz Muhallebi Çok Hafif Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebiyi yapmadan önce tart kalıbını ıslatıyoruz.
  2. Kaptan kolay çıkması için tencereye malzemelerin hepsini katıyoruz .
  3. Kaynayana kadar pişiriyoruz. Tart kalıbına döküyoruz. 2 saat buzdolabında bekletirsek yeterli olur ama ben 1 gece beklettim.
  4. Servis yapmadan önce hazır jöleyi tart kalınının ortasındaki boşluğa güzelce yayıyoruz.

Ve tatlımız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder