1 Ocak 2021 Cuma

Havuçlu Tarçınlı Kek ( Glutensiz- Süt- Ürünsüz-Rafine Şekersiz) Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Kek ( Glutensiz- Süt- Ürünsüz-Rafine Şekersiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı dut kurusu tozu yada elma suyu konsantresi
  • 1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı çiğ karabuğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil

Üzerine serpmek için;

  • Hindistan cevizi

Havuçlu Tarçınlı Kek ( Glutensiz- Süt- Ürünsüz-Rafine Şekersiz) Tarifi Yapılışı


  1. Üç yumurtayı köpürene kadar çırpın ( yaklaşık 5 dk) zeytinyağını ekleyip 1-2 dk daha çırpın
  2. Unu, kabartma tozunu dut kutusunu, tarçın ve zencefili ekleyip spatula ile karıştırın .
  3. En son havuç ve cevizi ekleyip karıştırın 160 derece ısınmış fırında kontrol ederek pişirin .
  4. Kürdan yardımıyla piştiği i kontrol edin (30-35 dk dan pişmiş olacaktır )
  5. Fırından çıkarıp üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder