Havuçlu Tarçınlı Kek ( Glutensiz- Süt- Ürünsüz-Rafine Şekersiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı dut kurusu tozu yada elma suyu konsantresi
- 1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
- 1,5 su bardağı çiğ karabuğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
Üzerine serpmek için;
- Hindistan cevizi
Havuçlu Tarçınlı Kek ( Glutensiz- Süt- Ürünsüz-Rafine Şekersiz) Tarifi Yapılışı
- Üç yumurtayı köpürene kadar çırpın ( yaklaşık 5 dk) zeytinyağını ekleyip 1-2 dk daha çırpın
- Unu, kabartma tozunu dut kutusunu, tarçın ve zencefili ekleyip spatula ile karıştırın .
- En son havuç ve cevizi ekleyip karıştırın 160 derece ısınmış fırında kontrol ederek pişirin .
- Kürdan yardımıyla piştiği i kontrol edin (30-35 dk dan pişmiş olacaktır )
- Fırından çıkarıp üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder