1 Ocak 2021 Cuma

Süryani Çöreği Tarifi

 

Süryani Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 kg un ( siyez unu 800 gr)
  • 350 gram tereyağ
  • 350 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş rezene
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • 1 ceviz rendelenmiş muskat

İç harcı için:

  • Yarım kg hurma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz ( isteğe bağlı)

Üstü için :

  • 100 gram file badem
  • 1 yumurta sarısı

Süryani Çöreği Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt ve mayayı karıştırma kabına alıyoruz, biraz açılmasını bekliyoruz.
  2. Eritilmiş tereyağ, toz şeker, baharatları ekliyoruz.
  3. Yavaş yavaş unu eleyerek ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz.
  5. 2 saat hamurun mayalanması için üstünü örtüp bekletiyoruz.
  6. Bu esnada iç harcını hazırlamak için hurmaların çekirdeğini çıkartıp elle küçük parçalara bölüyoruz.
  7. Tavaya alıp zeytinyağ ekleyip hamur kıvamına gelene kadar hafif ısıyla tahta kaşık yardımıyla eziyoruz.
  8. Orijinal tarifte yok ama isteğe bağlı iç harca ceviz ekliyoruz.
  9. Mayalanan hamurdan bir portakal kadar parçalar alıp elimizle yaklaşık 3 cm eninde ve 5 mm kalınlığında dikdörtgen açıyoruz.
  10. Harçtan şerit halinde ortasında koyuyoruz ve rulo yapıyoruz.
  11. 1 cm eninde bıçak yardımıyla küçük parçalara bölüyoruz.
  12. Her bir parçanın üstünü yarım file badem ile süsleyip yumurta sarısı sürüyoruz.
  13. Fırın tepsisine yağlı kağıdın sütüne sıra sıra dizdiğimiz çörekleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dk üstleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Pişmiş ve soğutulmuş çörekleri dip frizde.

Saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder