Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) (Yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 bağ ıspanak
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Muhallebi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (mısır, buğday fark etmez)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Arasına tercihinize göre muz, çilek ekleyebilir; üzerine yine tercihinize göre meyve, çikolatalı sos (biraz ağır oluyor) ekleyebilirsiniz.
Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanağı haşlamalısınız. Ispanağın yapraklarını alıp, sirkeli suda bir süre bekletin.
- Ardından sıcak suya attığınız ıspanakları tamamen yumuşayana kadar (ben yaklaşık olarak 20 dakika haşlıyorum) haşlayın.
- Sonrasında soğuk suya alın.
- Soğuk suda ısısını vermiş olan ıspanağın suyunu elinizle sıkarak küçük bir kaba alın.
- El blender’ı ile ıspanağı püre haline getirin.
- Tüm bu işlemler bittikten sonra elinizde 1, 5-2 su bardağı kadar ıspanak püresi olacak.
- Ardından kek yapımına başlayın. Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları ve şekeri beyaza yakın bir renk alana kadar çırpın.
- Yumurtanın oda sıcaklığında beklemiş olması hamurunuzun daha çok kabarmasını sağlayacaktır.
- Sonra hazırladığınız ıspanak püresini, sıvı yağı, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yeşil renginin hamurunuza eşit olarak dağılmasından sonra unu da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Harcınız hazırlandıktan sonra fırına verebilirsiniz.
- Orta boy yuvarlak borcam, dörtgen borcam, kek kalıbından herhangi birini margarinle yağlayın ya da yağlı kağıt kullanın.
- Yağlı kağıt kullanmadığınız takdirde ıspanak ıslaklık vereceğinden kekinizi kalıptan çıkarmada sorun yaşayabilirsiniz.
- Yağlı kağıdınız yoksa margarin bu konuda sorun yaşamanızı en az seviyeye indirir. Elinizde sadece sıvı yağ varsa bunu da kullanabilirsiniz ancak keki çıkarma konusunda en çok bu yöntemde sorun yaşarsınız.
- Kekinizin pişip pişmediğini kürdanla delerek kontrol edin. Eski fırınlarda daha az derecede, yeni fırınlarda daha yüksek derecede pişirilmesi gerektiğinden derece ve dakika süresi herkeste aynı olmayacaktır. Ancak fırının ağzını kekiniz tam kabarmadan açmayın. Açarsanız kekiniz inecektir.
- Kek piştikten sonra kalıptan sıcak sıcak çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Bu arada muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
- Margarin ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alın ve mikserle karıştırarak pişirmeye başlayın.
- En başlarda ve muhallebinin pişmesine yakın zamanlarda mikser kullanmanız yeterli olacaktır.
- Arada kaşık kullanabilirsiniz.
- Muhallebi kalın bir hal aldıktan sonra ocaktan alın, vanilya ve margarini ilave edip yavaş yavaş karıştırın. Sonra soğumaya bırakın.
- Kek soğuduktan sonra kekinizin yüksekliğine göre ikiye ya da üçe bölün.
- Kurumuş ya da fazla pişmiş yerleri bıçağınızla kesin, bu pastayı servis edeceğiniz zaman keserken size kolaylık sağlayacaktır.
- Soğumuş muhallebiyi çok kısa bir süre mikserden geçirin. Kekleri az miktarda sütle ıslatıp muhallebiyi sürün.
- Bu işlemler bittikten sonra krem şanti ve sütü çırpıp pastanızın her yerine sürün.
- Kekten aldığınız bir miktar parçayı rondodan geçin. Bu, keke antep fıstığı görünümü verecektir.
- Krem şantinin her yerine ya da istediğiniz bölgelerine rondodan çektiğiniz parçaları dökün. İstediğiniz süslemeleri yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder