Kefal Balık Buğulama (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kefal balığı (Dilediğiniz büyük balık)
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet patates
- 1 adet domates (Ev yapımı domates sos da olabilir)
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- 1-2 dal maydanoz
- 1 adet defneyaprağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
Kefal Balık Buğulama (Tavada) Tarifi Yapılışı
- Balıklar önce pulları kazınarak temizlenir.
- Sonra iç kısmı temizlenir.
- Kılçık üzerinde bulunan damar kısım tamamen alınır(kanlı kısım olduğu için tadını bozabilir).
- İyice yıkadığımız sürdürdüğümüz balığımızı dilimleyelim ( yada bütün olarak ).
- Tavaya sırasıyla önce soğanı sonra patatesleri halkalar halinde doğrayıp dizelim.
- Balıkları üzerine koyalım.
- Sarımsakları aralarına koyalım.
- Domates sosu (yada dilimlenmiş domates)üzerine gezdirelim.
- Maydanozu da ilave edelim.
- Tuz ve baharatları serpiştirelim.
- Son olarak tereyağını ve yarım çay bardağı su ilavesiyle pişirmeye bırakalım.
- Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
- Bol yeşil salata ile servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder