1 Ocak 2021 Cuma

Kefal Balık Buğulama (Tavada) Tarifi

 

Kefal Balık Buğulama (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kefal balığı (Dilediğiniz büyük balık)
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates (Ev yapımı domates sos da olabilir)
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 adet defneyaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Kefal Balık Buğulama (Tavada) Tarifi Yapılışı

  1. Balıklar önce pulları kazınarak temizlenir.
  2. Sonra iç kısmı temizlenir.
  3. Kılçık üzerinde bulunan damar kısım tamamen alınır(kanlı kısım olduğu için tadını bozabilir).
  4. İyice yıkadığımız sürdürdüğümüz balığımızı dilimleyelim ( yada bütün olarak ).
  5. Tavaya sırasıyla önce soğanı sonra patatesleri halkalar halinde doğrayıp dizelim.
  6. Balıkları üzerine koyalım.
  7. Sarımsakları aralarına koyalım.
  8. Domates sosu (yada dilimlenmiş domates)üzerine gezdirelim.
  9. Maydanozu da ilave edelim.
  10. Tuz ve baharatları serpiştirelim.
  11. Son olarak tereyağını ve yarım çay bardağı su ilavesiyle pişirmeye bırakalım.
  12. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  13. Bol yeşil salata ile servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder