Kestane Şekeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kestane
- 2 su bardağı şeker
- Kestaneler dağılmasın diye ince beyaz file ve ip
Kestane Şekeri Tarifi Yapılışı
- Önce kestaneleri dış kabuğundan soyuyoruz. Daha sonra 10 dakika tencerede kaynatıyoruz
- İç kabuğu böylece daha kolay soyuluyor.
- 10 dakika haşladığımız kestaneleri kürdan yardımıyla güzelce temizliyoruz.
- Temizlenen kestaneleri şerbette pişerken dağılmasın diye file ile bağlıyoruz.
- Yanmaz yapışmaz tenceremize 2 su bardağı şekeri koyup karameliz yapıyoruz.
- Daha sonra 3 bardak suyu ilave ediyoruz şeker eriyince kestanelerimizi koyuyoruz yaklaşık 40 dakika kadar şerbette kaynatıyoruz.
- Kontrol ederek pisince fileleri çıkartıp kavanoza koyuyoruz. Baya bi zahmetli olsa da yerken unutuluyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder