2 Ocak 2021 Cumartesi

Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 kaşık pekmez
  • Tahin
  • Kırık ceviz

Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce dış kabuğu soyulur hiç yeşil kalmayacak şekilde temizlenir.
  2. Kabaklar ince ince 2 parmak kalınlığında doğranır.
  3. Tencereye dizilir üstüne şekeri dökülür. Çok kısık ateşte kaynamaya bırakılır yaklaşık 1. 5 saat kadar kaynatılır.
  4. Sonra fırın tepsisine yerleştirilir üzerine pekmez gezdirilir ve 180 derece sıcak fırında kızarıncaya kadar pişmesi sağlanır.
  5. Benim fırınıma göre yarım saat kadar beklettim.
  6. İstenilen kıvama gelince fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.

Soğuyunca tahin ve kırılmış cevizle servis edilir. Afiyet olsun👌💯✅❣️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder