Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg balkabağı
- 3 su bardağı şeker
- 4 kaşık pekmez
- Tahin
- Kırık ceviz
Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce dış kabuğu soyulur hiç yeşil kalmayacak şekilde temizlenir.
- Kabaklar ince ince 2 parmak kalınlığında doğranır.
- Tencereye dizilir üstüne şekeri dökülür. Çok kısık ateşte kaynamaya bırakılır yaklaşık 1. 5 saat kadar kaynatılır.
- Sonra fırın tepsisine yerleştirilir üzerine pekmez gezdirilir ve 180 derece sıcak fırında kızarıncaya kadar pişmesi sağlanır.
- Benim fırınıma göre yarım saat kadar beklettim.
- İstenilen kıvama gelince fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.
Soğuyunca tahin ve kırılmış cevizle servis edilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder