1 Ocak 2021 Cuma

Köz Tavasında Kestane Kebap Tarifi

 

Köz Tavasında Kestane Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kestane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Köz tavası

Köz Tavasında Kestane Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Kestaneler yarım saat suda bekletilir. (kabuklar yumuşadığı için çizmek çok daha kolay olacak).
  2. Daha sonra kestaneler bombeli tarafın orta kısmından bıçak veya kesecek yardımıyla yatay bir şekilde çizilir. (kestane çizeceği bu konuda büyük bir yardım sağlayacaktır size).
  3. Kestaneler tekrar suya atılır ve suya 1 çay kaşığı tuz ve şeker eklenir. (bunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) kestaneler 10 dk daha bu suda bekletilir.
  4. Daha sonra çizdiğimiz kısımlar alta gelecek şekilde kestaneler köz tavasına dizilir ve kızarana kadar altlı üstlü pişirilir. Kestanemiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder