Köz Tavasında Kestane Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kestane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Köz tavası
Köz Tavasında Kestane Kebap Tarifi Yapılışı
- Kestaneler yarım saat suda bekletilir. (kabuklar yumuşadığı için çizmek çok daha kolay olacak).
- Daha sonra kestaneler bombeli tarafın orta kısmından bıçak veya kesecek yardımıyla yatay bir şekilde çizilir. (kestane çizeceği bu konuda büyük bir yardım sağlayacaktır size).
- Kestaneler tekrar suya atılır ve suya 1 çay kaşığı tuz ve şeker eklenir. (bunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) kestaneler 10 dk daha bu suda bekletilir.
- Daha sonra çizdiğimiz kısımlar alta gelecek şekilde kestaneler köz tavasına dizilir ve kızarana kadar altlı üstlü pişirilir. Kestanemiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder