Kuzu Kaburga Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuzu kaburga
- 5 adet orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
Sosu için :
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1.5 çay kaşığı pul biber
Kuzu Kaburga Tarifi Yapılışı
- Kuzu kaburga yıkanır .
- Hazırlanan sos karışımı üstlerine bolca sürülür.
- Fırın kabı içine soğanlar halka halka dilimlenir. Sarmısaklar doğranır.
- Üstüne soslanmış ve en az 30 dk. Buzdolabında beklemiş olan kuzu kaburgalar yanyana dizilerek yerleştirilir.
- Üzerine kalan sos dökülür.
- Sar pişir kağıdı ile kapatılır.
- 200 derecede 1 saat 15 dk pişirilir.
- Bu sürenin sonunda kağıt alınır.
- Ve üzerinin kızarması için 15 dk daha fırına verilir.
Kemiklerinden ayrılan çok lezzetli bir et yemeği.
Ben iç pilavla servis yaptım.
Hepinize afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder