2 Ocak 2021 Cumartesi

Kuzu Kaburga Tarifi

 

Kuzu Kaburga Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuzu kaburga
  • 5 adet orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak

Sosu için :

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1.5 çay kaşığı pul biber

Kuzu Kaburga Tarifi Yapılışı

  1. Kuzu kaburga yıkanır .
  2. Hazırlanan sos karışımı üstlerine bolca sürülür.
  3. Fırın kabı içine soğanlar halka halka dilimlenir. Sarmısaklar doğranır.
  4. Üstüne soslanmış ve en az 30 dk. Buzdolabında beklemiş olan kuzu kaburgalar yanyana dizilerek yerleştirilir.
  5. Üzerine kalan sos dökülür.
  6. Sar pişir kağıdı ile kapatılır.
  7. 200 derecede 1 saat 15 dk pişirilir.
  8. Bu sürenin sonunda kağıt alınır.
  9. Ve üzerinin kızarması için 15 dk daha fırına verilir.

Kemiklerinden ayrılan çok lezzetli bir et yemeği.

Ben iç pilavla servis yaptım.

Hepinize afiyet olsun 😊😋🍗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder