Limonlu Sarımsaklı Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk but (3 adet baget kısımları alınmış)
- 5 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 200 mililitre tavuk suyu (veya sebze suyu, et suyu)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı(silme) kırmızı toz biber
Limonlu Sarımsaklı Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı
- Fırına bütünüyle girebilecek çelik veya döküm tavayı 2-3 dakika yüksek ateşte ısıtın.
- Tavaya zeytinyağını ekleyin, biraz dumanının çıkmasını bekleyin.
- Tavuğun derili kısımları tavanın tabanına gelecek şekilde tavaya yerleştirin, 3 dakika kadar bekletin.
- Tavuklar tavada iken sarımsakları ince ince doğrayın.
- Limonu ise boylamasına 4’e bölün.
- Tavadaki tavuğu çevirmeden önce derili kısmın hafif kızarmış olmasına dikkat edin. Kızarıp güzel bir renk aldıysa diğer kısmını çevirin.
- Tavuğu çevirdikten sonra sarımsakları ekleyin. 2 dilim limonu sıkıp tavaya ekleyin, kalan 2 dilimi ise sıkmadan direkt olarak ekleyin.
- Ardından yarım yemek kaşığı kadar kimyonu ve bir silme tatlı kaşığı toz biberi tüm malzemelere gelecek şekilde serpin.
- Tavuk suyunu ekleyip yüksek ateşte 5 dakika yemeği pişirin.
- Bu esnada tavuk suyunu yarı yarıya çektirin.
- Ocağın altın kapatın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altlı üstlü modda 18 dakika fırınlayın.
- Fırından aldıktan sonra 5 dakika oda ısısında dinlendirin.
- Servis için ister tabaklayın. İsterseniz sofra ortasında tava ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder