2 Ocak 2021 Cumartesi

Mantarlı Havuç Çorbası Tarifi

 

Mantarlı Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy havuç
  • 5 tane mantar
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su (200ml bardak ölçüsü)
  • 2 su bardağı tavuk ya da et suyu
  • 1 su bardağı süt veya yarım paket süt kreması
  • İnce kıyılmış dereotu veya kuru fesleğen

Mantarlı Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları temizleyip küçük küçük doğradım.
  2. Havuçları temizleyip rendeledim(arzu ederseniz küçük küçük doğrayabilirsiniz).
  3. Tencereye zeytinyağı ekleyip kızdırdım yüksek ateşte mantarları ve soğanı atıp soteledim. (mantarın suyunu salmaması için).
  4. ✍Soğanı bütün atıyorum çorba pişince çıkartıyorum içinden siz küçük küçük doğrayabilirsiniz.
  5. Ocağı orta ateşe getirip sarımsak, un ve tereyağını ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurdum.
  6. Suyunu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla sürekli  karıştırdım.
  7. Kaynamaya başlayınca havuçları ilave edip  5 dk ocakta tuttum.
  8. Sonra sütü, karabiberi ve tuzunu ilave edip 2 dk daha kaynatıp çorbamı tamamladım.
  9. Üzerine ince kıyılmış dereotu veya fesleğen. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder