Mantarlı Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane orta boy havuç
- 5 tane mantar
- 1 tane kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un(tepeleme)
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su (200ml bardak ölçüsü)
- 2 su bardağı tavuk ya da et suyu
- 1 su bardağı süt veya yarım paket süt kreması
- İnce kıyılmış dereotu veya kuru fesleğen
Mantarlı Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mantarları temizleyip küçük küçük doğradım.
- Havuçları temizleyip rendeledim(arzu ederseniz küçük küçük doğrayabilirsiniz).
- Tencereye zeytinyağı ekleyip kızdırdım yüksek ateşte mantarları ve soğanı atıp soteledim. (mantarın suyunu salmaması için).
- Soğanı bütün atıyorum çorba pişince çıkartıyorum içinden siz küçük küçük doğrayabilirsiniz.
- Ocağı orta ateşe getirip sarımsak, un ve tereyağını ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurdum.
- Suyunu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdım.
- Kaynamaya başlayınca havuçları ilave edip 5 dk ocakta tuttum.
- Sonra sütü, karabiberi ve tuzunu ilave edip 2 dk daha kaynatıp çorbamı tamamladım.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu veya fesleğen. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder