2 Ocak 2021 Cumartesi

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü(jülyen doğranmış)
  • 1 adet kırmızı etli biber(jülyen doğranmış)
  • 1 adet sarı etli biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet yeşil etli biber(jülyen doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı köri(curry)
  • 1 su bardağı süte 1, 5tatlı kaşığı karıştırılmış nişasta
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz

Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Jülyen doğranmış tavuk etlerimizi bir kaba alalım üzerine zeytinyağı, karabiber, biraz tuz ve toz kırmızı biberi koyalım ve iyice tavuklarımız ile malzemeleri karıştıralım üzerini örtelim bir saat dolapta bekletelim.
  2. Tavuklarımızın marine olmasını beklerken biberlerimizi jlyen şeklinde doğrayıp hazır hale getirelim.
  3. Tavamızı ocağımıza koyalım yüksek ateşte tavuklarımızı kendi suyunu çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
  4. Biberlerimizi tavuklarımızın üzerine ekleyelim karıştıralım ve kapağını kapatarak biberlerimizi de soteleyelim.
  5. Köriyi ekleyelim ve tekrar karıştıralım bir bardak süte ekleyip hazırladığımız nişastamızı da tavamıza dökelim iki üç dakika kaynadıktan sonra yemeğimizi servis yapabiliriz.

Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder