Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü(jülyen doğranmış)
- 1 adet kırmızı etli biber(jülyen doğranmış)
- 1 adet sarı etli biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil etli biber(jülyen doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı köri(curry)
- 1 su bardağı süte 1, 5tatlı kaşığı karıştırılmış nişasta
- 2 diş sarımsak rendesi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yeteri kadar tuz
Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
- Jülyen doğranmış tavuk etlerimizi bir kaba alalım üzerine zeytinyağı, karabiber, biraz tuz ve toz kırmızı biberi koyalım ve iyice tavuklarımız ile malzemeleri karıştıralım üzerini örtelim bir saat dolapta bekletelim.
- Tavuklarımızın marine olmasını beklerken biberlerimizi jlyen şeklinde doğrayıp hazır hale getirelim.
- Tavamızı ocağımıza koyalım yüksek ateşte tavuklarımızı kendi suyunu çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
- Biberlerimizi tavuklarımızın üzerine ekleyelim karıştıralım ve kapağını kapatarak biberlerimizi de soteleyelim.
- Köriyi ekleyelim ve tekrar karıştıralım bir bardak süte ekleyip hazırladığımız nişastamızı da tavamıza dökelim iki üç dakika kaynadıktan sonra yemeğimizi servis yapabiliriz.
Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder